Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

1 maj med Feministiskt initiativ i Stockholm

1 maj 2018 @ 14:00 - 18:00

• En feministisk politik för social rättvisa •

Det blåser nationalistiska högervindar över Sverige och Europa. Men i Stockholm där Fi är med och styr staden sätter vi social rättvisa, frihet från våld och mänskliga rättigheter högst upp på den politiska agendan.

Feministiskt initiativ är den progressiva kraft som Stockholm och Sverige behöver för att kunna bryta segregationen och för ett antirasistiskt feministiskt samhälle. Demonstrera med oss den 1 maj!

Vi samlas traditionsenligt vid Mariatorget för tal och musik. Sedan avgår marschen mot Tantolunden för en gemensam picknick i parken. Det bjuds på brandtal, musik och kamplust.

TALARLISTA:
➪ Sissela Nordling Blanco – Ordförande Rådet för Mänskliga rättigheter
➪ Annelie Nordström – arbetsmarknadspolitisk talesperson och förstanamn i landstingsvalet
➪ Lisa Palm – Ordförande för Fi Stockholm
➪ Hedda Tingskog – Valtalesperson för Unga Feminister
➪ Farida al-Abani – Socialpolitisk talesperson

Vi demonstrerar för att:
➪ att bryta segregationen
Vi går till val på att bryta segregationen. Fortfarande ser vi att stora sociala skillnader, skillnader i demokratiskt deltagande och lågt förtroende för samhällsinstitutioner, ojämlik tillgång till arbete, bostad, kultur och fritid präglar staden. Vi genomför politik för att omfördela makt och resurser till förorten.

➪ en välfärd värd namnet
Livet ska vara mer än arbete och arbetet ska vara ordnat så kroppen och själen inte slits ut. Vi har i Stockholm satt stopp för utförsäljningar och de privatiseringar som utarmat välfärden. Kvinnor och utrikesfödda bär upp välfärden, men får sällan rättvist betalt för det. Vi går till val på att ytterligare förbättra villkoren inom välfärden.

➪ ett liv fritt från våld
Rätten till sin egen kropp och frihet från våld är en grundförutsättning för ett demokratiskt samhälle. Exploateringen och handeln med kvinnor och barns kroppar måste stoppas och den som utsatts behöver få rätt stöd och hjälp. Papperslösa kvinnor och transpersoner ska få det skydd som de har rätt till.

Talarlistan uppdateras löpande.

Detaljer

Datum:
1 maj 2018
Tid:
14:00 - 18:00
Evenemang Kategori:

Plats

Mariatorget
Mariatorget
Stockholm, Sverige
+ Google Map