Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

8 MARS MED F!

8 mars 2017

Slöjförbud, begränsningar av aborträtten och fritt fram för hustrumisshandel. Idag får den feministiska rörelsen i första hand försvara gamla landvinningar – snarare än bryta ny mark. Men misströsta inte. Vi har vunnit många slag tidigare trots massivt motstånd.  Den 8 mars uppmärksammar vi vikten av en bred feministisk organisering. ”Vi backar varandra för att ta plats. Vi backar bara för att ta sats.” Följande evenemang välkomnar vi dig att delta på! 

HOMEPARTY MED GUDRUN SCHYMAN                                                                                                       

Den 8:e mars är det Internationella Kvinnodagen och det vill Fi Studenter uppmärksamma och fira genom ett home party på Frescati Campus. Föreläsningen kommer äga rum i hörsal 11 i F-huset (Södra Huset) och är öppen för alla – men det finns bara 135 platser så det är först till kvarn som gäller! Insläpp från och med 12.15 och homepartyt börjar vid 12.30. Det finns tyvärr inte möjlighet att komma in i salen i efterhand så se till att vara i tid för att säkra din plats!

Kom och lyssna på årets mest inspirerande lunchföreläsning, värm upp inför kvällens demonstrationer och festligheter och träffa andra feminister på campus! Och inte minst – ta chansen att träffa Gudrun i egen hög person!

GÅ MED GUDRUN SCHYMAN I 8 MARS-DEMONSTRATIONEN                      

Information: Demonstrationen startar klockan 17:30 på Norra Latins gård (Närmaste tunnelbana Hötorget) och tillsammans tågar vi till Norrmalmstorg. Teckenspråkstolkar kommer att finnas på plats och tolka talarna.

 

Huvudtalare på Norra Latin är: Gudrun Schyman (Feministiskt Initiativ) och Clara Lindblom (Vänsterpartiet)

Huvudtalare på Norrmalmstorg är: Emmelie Renlund (Fackförbundet Byggnads) och Ferah Bozcali (Kvinnoförbundet Sara)

Talarally med representanter från samtliga medarrangörer

Konferencier: Lara Badinson

AFTER-DEMO & TALKSHOW MED GUDRUN SCHYMAN                                                                 

Information: Efter Gå med Gudrun Schyman i 8 mars-demonstrationen ses vi på after-demo i Hornstull! Där samtalar Gudrun Schyman med Somar Al Naher, ledarskribent på Aftonbladet, om feministisk organisering. Plats: LAIKA

Tider: 19:00 Dj Daughters spelar och hyllar gäris och icke-binäris 20:30 Gudrun Schyman samtalar med Somar Al Naher 21:00 Fest – LAIKA har öppet som vanligt!

FIN AFFISCH FINNES!

Kvällen till ära har Parasto Backman tagit fram affischen ”Women around the world unite”. Du fixar finaste 8 mars-minnet på plats till en billig penning.  Stort tack till http://www.parastobackman.com/

Detaljer

Datum:
8 mars 2017