Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fi FOKUS: #metoo och den feministiska politiken

9 november 2017 @ 18:00 - 19:30

Inledning: Maud Eduards
Moderator: Lisa Palm, Fi Stockholm
Deltagare:
Luis Lineo, MÄN,
Bernardita Nuñez, Terrafem,
Anija Johansson strategisk samordnare våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck i Botkyrka kommun.
Nina Rung, kiminolog, föreläsare och debattör

De senaste veckorna har dammluckorna till patriarkatets innersta öppnats upp i och med #metoo-kampanjen. Få kan nu blunda för det kvinnor och feminister påpekat och arbetat mot de senaste decennierna. Många organisationer och enskilda individer tar nu konsekvenserna av det våld och trakasserier de utsatt kvinnor för. Fi Stockholm bjuder in till ett fördjupat samtal kring hur vi kan få till en strukturell och politisk förändring, bortom (enbart) den enskilda individen. Hur skapar vi maktförskjutning och villkor för en faktisk förändring?

Med utgångspunkt i Fi Stockholms reella politik fördjupar vi arbetet med hjälp av de enskilda paneldeltagarnas respektive expertis och ingångar.

Välkomna till ett samtal där vi tillsammans utvecklar den feministiska politiken!

Deltagare:
Maud Eduards är professor i statsvetenskap och har länge forskat kring kön, makt och politik i vid mening

Lisa Palm, Feministiskt initiativ Stockholm, är kommunfullmäktigeledamot i Stockholms stad och ordförande för Fi Stockholm.

Luis Lineo är ordförande för MÄN som är en feministiskt organisation som arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet.

Bernardita Nuñez är verksamhetsledare för kvinnojouren Terrafem som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans.

Anija Johansson strategisk samordnare våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck i Botkyrka kommun.

Nina Rung är kriminolog, debattör och föreläsare.

Datum och tid: torsdag den 9 nov kl 18-19.30
Plats: Feministiskt initiativs lokaler på Kungsholmsgatan 8, Stockholm
Fika: Kommer finnas fika på plats.
Tillgänglighet: F! Stockholm har påbörjat ett tillgänglighetsarbete i sin lokal. Men i dagsläget är rummen tyvärr inte tillgängliga för alla bl.a. p.g.a. att lokalen har trappor. Undrar du över något kring detta vänligen mejla lina.zavalia@feministisktinitiativ.se

Fi FOKUS är en serie skapad av Fi Stockholm där vi under ett flertal samtal kommer att fördjupa och undersöka vad en feministisk politik kan vara i praktiken, utifrån olika perspektiv och utgångspunkter. Kommande tillfällen blir 20 nov då vi diskuterar Barnkonventionen. Och den 25 nov är vi på Socialistiskt Forum i Stockholm. Då bjuder vi in till två samtal kring papperslösa kvinnors situation och kvinnor långt från arbetsmarknaden. Uppdateringar kring detta kommer.

Detaljer

Datum:
9 november 2017
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategori:

Plats

Kungsholmsgatan 8
Kungsholmsgatan 8
Stockholm,
+ Google Map