Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Killmiddag med Fi på mansdagen!

19 november 2017 @ 17:00 - 20:30

//ANMÄLAN KRÄVS: http://bit.ly/2zFKPGu //

Den 19 november på mansdagen bjuder Feministiskt initiativ Stockholm in till en #Killmiddag.

Välkommen du som identifierar dig som man och som är eller är nyfiken på att bli medlem.

Vad kan du som man och antirasistisk feminist göra för att skapa politisk förändring?
Tillsammans med andra får du under kvällen möjlighet att diskutera och spåna på politiska förslag för att kunna ta ansvar både på ett privat och strukturellt plan, med målet om att förändra destruktiva maskulinitetsnormer. Fi Stockholms förhoppning är att kvällen ska leda till praktiska förslag och politiska strategier på hur män kan vara med och skapa en reell förändring. Ta tillfället i akt att träffa likasinnade män för att diskutera anti-rasistiskt och feministisk politik i praktiken.

Fi Stockholm arrangerar kvällen, fixar lokal och ingredienser till en middag som ni deltagare lagar tillsammans.

Om Killmiddag (text från killmiddag.se):
”#Killmiddag är ett sätt för män att i en trygg miljö kunna umgås och prata om hur det är att vara snubbe utifrån olika teman. Initiativet startades av Make Equal som en reaktion på frustrationen som väcktes av de sexuella övergreppen på sommarens festivaler. Ambitionen med #killmiddag är att ge killar och män chansen att börja med sig själva i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle.”

Ett samtalsunderlag för killmiddagar finns här. (pdf)

För att vi ska kunna beräkna matgäster behöver du anmäla dig: http://bit.ly/2zFKPGu.

Kan du ej delta eller har du frågor kan du mejlar du farida@feministisktinitiativ.se.

>Plats: Kungsholmsgatan 8
>Datum och tid: Söndagen den 19 november kl 17–20.30
>Mat: Kommer finnas ingredienser på plats för att tillaga en enklare middag som alla deltagare hjälps åt med att ordna samt uppdukning. All mat kommer vara vegansk och det kommer finnas glutenfria alternativ.
>Tillgänglighet: Fi Stockholm har påbörjat ett tillgänglighetsarbete i sin lokal. Men i dagsläget är rummen tyvärr inte tillgängliga för alla bl.a. p.g.a. att lokalen har trappor och finns ej ljudslinga. Undrar du över något kring detta vänligen mejla lina.zavalia@feministisktinitiativ.se.

I stället för att det enbart ska pratas om egna upplevelser är förhoppningen med denna middag att det även kan komma praktiska förslag och lösningar som Fi Stockholm kan ta nytta av och som deltagarna under middagen är med och tar ansvar för.

Detaljer

Datum:
19 november 2017
Tid:
17:00 - 20:30
Evenemang Kategori:

Plats

Kungsholmsgatan 8
Kungsholmsgatan 8
Stockholm,
+ Google Map