Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Pride-paraden med Feministiskt initiativ

5 augusti 2017 @ 13:00 - 17:30

Feministiskt initiativ står upp för allas mänskliga rättigheter. Vi arbetar för att synliggöra de svårigheter som hbtqia+ personer ställs inför i samhället och förnyar politiken för ett jämlikt samhälle fritt från diskriminering. Feministiskt initiativ kommer aldrig acceptera att människor hotas till tystnad eller utsätts för våld på grund av vilka de är eller var de kommer ifrån.

Gå med Feministiskt initiativ i Prideparaden för allas mänskliga rättigheter! Vi har dansen, musiken och självklart POLITIKEN.

Den 5 augusti avgår årets Prideparad från Kungsholmstorg kl. 13:00 och avslutas på Östermalms IP cirka 2 timmar senare. Alla som vill gå med Fi i vår sektion samlas ca 12.00 och spanar efter våra rosa ballonger. Mer information om plats i tåget och var mer exakt vi samlas upp lägger vi upp i Facebookevenemanget!

Tåget kommer att bestå av ett ekipage i fronten och en efterföljande dans och gå-del. På ekipaget huserar Trio Med Vulva som spelar musik och dansar med oss! Med oss har vi också Sissela Nordling Blanco, ordförande för Stockholms stads råd för mänskliga rättigheter och hbtq-politisk talesperson. Ta gärna på dig dina mest rosa och/eller regnbågsfärgade kläder och såpbubblor i massor.♥

Teckentolkning finns.

ÅRETS PARADVÄG: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera.

Detaljer

Datum:
5 augusti 2017
Tid:
13:00 - 17:30
Evenemang Kategori: