​Fi kallar till rundaborssamtal om sexuella trakasserier

Efter rapporterna om sexuella trakasserier i Stockholms stads verksamheter. Nu kallar Feministiskt initiativ till ett rundabordssamtal om maskulinitetsnormer för att ta krafttag mot sexuella trakasserier. Det är dags att politiken börjar prata med proffsen, säger Victoria Kawesa (Fi).

Med anledning av rapporterna om sexuella trakasserier i stadens verksamheter kallar nu Rådet för mänskliga rättigheter till ett rundabordsamtal om maskulinitetsnormer för att ta krafttag mot sexuella trakasserier. Målsättningen är att diskutera hur staden i samverkan med civilsamhället skapa ett samhälle där alla oavsett kön och könsidentitet kan leva ett liv i frihet från våld och övergrepp.

– Rådet ska vara ett forum för dialog mellan stadens politiker och civilsamhället. Det är dags att politiken börjar prata med proffsen, säger, Victoria Kawesa (Fi), Rådet för mänskliga rättigheter.

Till rundabordsamtalet har staden bjudit in organisationer och särskilt sakkunniga. Bland annat FATTA man, Män för jämställdhet och Crossing Boarders är inbjudna att delta.

– Trakasserierna på Eriksdalsbadet och We are Sthlm är uttryck för destruktiva maskulinitetsnormer. Därför bjuder vi nu in föreningar som organiserar män i jämställdhetsarbetet för att tillsammans diskutera hur vi förändrar mäns inställning till kvinnors kroppar, säger Gita Nabavi (Fi), ordförande Rådet för mänskliga rättigheter.

Rundabordsamtalet kommer att hållas på Kulturhuset i Stockholm den 25:e februari. Pressinbjudan skickas separat.

Läs Gita Nabavis och Victoria Kawesas debattartikel här.

För mer information:
Zandra Bergman
Pressekreterare Feministiskt initiativ
zandra.bergman@stockholm.se
+46 761 22 91 75