1 maj med Feministiskt initiativ i Stockholm

1maj_fb-event_2048x1536

En modern arbetarrörelse behöver kunskaper som en antirasistisk feminism är bärare av. Vi demonstrerar för kvinnor, rasifierade, nyanlända och papperslösas rättigheter på arbetsmarknaden.

Feministiskt initiativ demonstrerar för en annan världsordning. En världsordning som respekterar mänskliga rättigheter, som inte ställer utsatta grupper mot varandra, som inte dränerar välfärden och gör det allt svårare för allt fler att leva på sin lön. Vi vill använda politiken för att bryta med diskriminering och förtryck. Politiker måste visa mod, inte undfallenhet för rasism och fascism. Vi demonstrerar för kvinnor, rasifierade, nyanlända och papperslösas rättigheter på arbetsmarknaden. Alla människor ska kunna leva på sin lön och ha en bra arbetsmiljö. En modern arbetarrörelse behöver lyfta och stärka de kunskaper och den analys som en antirasistisk feminism är bärare av. Därför demonstrerar vi 1 maj.

DETTA HÄNDER
Samling: 14.00 på Mariatorget. Konferencier Mimie Märak håller ställningarna tillsammans med våra 1 maj talare. 14.30 Drar DJ Daughters och Oya Rrriotsamba igång och vi tågar mot Tantolunden. Väl framme i Tanto kör Stockholms feministiska kör ett performance och F! bjuder på fika (först till kvarn). Efter körsång fortsätter DJ Daughters spela musik och eftersom det lovas sol så är det fri lek fram till kl 17.00.

Teckenspråkstolkar kommer att finnas under talen på Mariatorget. Vill du ha en lite lugnare Första maj-vandring, så är den lugnare delen av tåget längst bak.

Besök eventet på Facebook