BLI POLITIKER – KANDIDERA TILL REGIONLISTAN

BLI POLITIKER - KANDIDERA TILL REGIONLISTAN

Vill DU vara med och bidra? Delar du våra prioriteringar och syn på politik? Om dessa stämmer överens med dina egna, anmäl dig (eller nominera någon annan) i formuläret!

  • Feministiskt initiativ verkar för ett samhälle där alla har samma möjligheter att leva ett gott och värdigt liv inom planetens gränser.

  • En prioriterad fråga för oss i regionalpolitiken är arbetsvillkoren för alla som arbetar inom hälso- och sjukvården. För att kunna ge en god och värdig vård måste alla som vårdar ges tillräckligt med kollegor, tid för återhämtning och rimlig ersättning.

  • En annan prioriterad fråga är att utlysa klimatnödläge och ställa om politiken till att sätta omsorg om människor och planet framför kortsiktig ekonomisk tillväxt. På regional nivå är avgiftsfri och tillgänglig kollektivtrafik en viktig del i denna omställning.

  • Vi arbetar för rättvis omfördelning av resurser och för att mänskliga rättigheter ska vara en självklar utgångspunkt när politik utformas – i regionen och på alla andra parlamentariska nivåer.

Känner du att dessa prioriteringar stämmer överens med din egen syn på politik? Vill DU bidra till att göra Region Stockholm mera rosa? – Kandidera själv eller nominera någon annan genom att fylla i ett kort formulär, senast 30 november 2021.

Har du frågor?
Kontakta valberedningen: valberedning@firegionstockholm.se
eller styrelsen för Region Stockholm: styrelsen@firegionstockholm.se