Fi Storstockholm bjuder in: Gudrun Schyman om jämställdhet som mål och medel i kommunpolitiken

Välkommen till ett inspirerande möte med Gudrun Schyman, som kommer att handla om jämställdhetens betydelse i kommun och landsting och hur man arbetar för att öka den.

Att den feministiska politiken är viktig på regional nivå är det ingen tvekan om: Det är i kommunerna och landstingen största delen av vår vardag bestäms. Där fattas besluten om förskola och skola, om äldreomsorg och vård, om bostäder och kommunikationer, och om andra grundläggande delar av vår välfärd.

Gudrun Schyman representerar Feministiskt initiativ i Simrishamns kommunfullmäktige, där Fi kom in som tredje största parti efter en spännande valrörelse. Efter tre år som nytt oppositionsparti finns mycket att berätta, om såväl motgångar som framgångar.

Feministiskt initiativ Storstockholm arbetar för att komma in i fullmäktige i Stockholms landsting, Stockholms stad och Värmdö kommun. Med ett år till valet är det viktigt för oss att inspireras av och lära av Simrishamn hur en vinnande valkampanj kan föras och vad som händer när vi väl kommer in i våra fullmäktige.

Vi kommer även ha information för dig som är ny medlem eller vill bli medlem.

När: 20 oktober, 12.00–15.00
Plats: Hallunda Folkets Hus, Borgvägen 1, t-bana Hallunda.
Karta: http://kartor.eniro.se/m/nv2SM
Tillgänglighet: God.

Mötet är som vanligt öppet för både medlemmar och intresserade, så passa på att ta med dig en kompis som är intresserad av att veta mer om Feministiskt initiativ!

All info och mer detaljer kommer att finnas på FiSS hemsida, www.fistockholm.se. Har du några frågor går det bra att mejla oss på stockholm@feministisktinitiativ.se eller ringa vår medlemstelefon 0736-52 18 26.

Feministiska hälsningar,
FiSS styrelse