Fler äventyr med Gudrun Schyman

I dag fortsatte valturnén med tre stopp. Vi började i Vällingby centrum, där vi ställde upp högtalarna och vår nydonerade vimpel – eller vad man ska kalla den där flaggrejen.

Till att börja med var det rätt folktomt på torget men det kom alltfler och till slut hade en liten publik samlats. Framförallt var den entusiastisk, och Gudrun fick både kramar och rosor av glada åhörare.

Sedan packade vi ihop våra saker och fortsatte in till Drottninggatan vid Åhléns city. Där skulle KD ha sin valupptakt lite senare på dagen, så det hade riggats en liten scen som vi fick låna av KD och de vänliga riggarna. Tack för det!

Det samlades många åhörare, och Gudrun fick både stora leenden och applåder av den riktigt engagerade publiken. Vi andra Fi-are som var där delade ut en massa broschyrer, och många var också intresserade av att få ett Let’s vote-kort.

Ooooch så packade vi ihop för att bereda plats åt de andra, och åkte vidare till Gullmarsplan där vi delade ut dagens sista foldrar. Det var mycket folk som passerade, och många som blev riktigt glada över att få träffa på Gudrun Schyman mitt på blanka eftermiddagen.

En som inte var så där jätteintresserad av våra foldrar men på så gott humör att det kompenserade saken, var Fredrik Federley som gick förbi på väg till tunnelbanan. Vi var förstås tvungna att föreviga stunden.

Gudrun Schyman och Frederik Federley vid Gullmarsplan.