Ljusmanifestation 25 november

FB-evenemang_131125

Måndagen den 25 november är det FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Tillsammans vill vi uppmärksamma denna dag och kampen mot våld mot kvinnor. Vi samlas vid trapporna på Hötorget för att tända ljus, lyssna till tal och tillsammans manifestera för avskaffande av våld mot kvinnor!

När: måndag 25 november, kl. 18–19
Var: Hötorget, vid Konserthusets trappa

Våld mot kvinnor är ett stort säkerhetspolitiskt problem både i Sverige och i världen och varje dag dödas, våldtas och kränkts kvinnor världen över. Minst en tredjedel av världens kvinnor har blivit utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Den 25e november vill vi samla alla som tar avstånd från detta för att visa vårt motstånd mot våldet och gemensamt uppmärksamma den verklighet som många kvinnor lever i – i Sverige och globalt.

Talare är:

Foujan Rouzbeh, aktivist och bl.a. initiativtagare till hijabuppropet.
Ferah Bozcali, Kurdiska kvinnors förening Amara
Linnéa Bruno, Feministiskt initiativ

Arrangör är Feministiskt initiativ som verkar för ett samhälle fritt från våld och anser att det krävs en radikal agenda för att minska alla typer av våld oavsett om det baseras på kön, etnicitet, könsidentitet, sexualitet, religion eller funktionalitet.