Medlemsträff 20/3: 15-minutersstaden

Tisdagens medlemsträff fokuserar på vårens fokusfråga: 15-minutersstaden

Fi Stockholm driver frågan om en medveten och tillgänglig stadsplanering som underlättar för människor och som skapar möjligheter och utrymme för alla. Vi anser att man ska bygga så att alla ska ha tillgång till de viktigaste serviceinrättningarna inom 15 minuters gångavstånd (vård, skola, förskola, mataffär och dylikt), och att man ska bygga bort bilberoendet genom att inte förlägga exempelvis stora köpcentrum långt ifrån bostadsområden dit det är svårt att ta sig kollektivt. Vi tycker att Stockholm behöver satsa på att utöka kollektivtrafiken och bygga fler bostäder kring de redan befintliga kollektivtrafikslinjerna.

Vi vill göra denna fråga till vårens stora fokusfråga. På medlemsträffen på tisdag kommer Frida Fleischer, ordförande FiRS, och berättar mer om vår stadsplaneringspolitik, och sedan diskuterar vi tillsammans hur vi på bästa sätt kan uppmärksamma frågan så mycket som möjligt under våren.

Välkomna!

Tid: Tisdag 20 mars, kl 18–20.30
Plats: Midsommargården, Telefonplan 3 (karta), t-banestation Telefonplan. Tillgängligheten är okej – det går bra att ta sig in med rullstol etc., dock finns inga anpassade toaletter.