Möte med retorik-workshop igår

Vilket lokalstrul det blev! När mötesansvarig Elin kom till Midsommargården för att förbereda mötet, möttes hon av ett glatt meddelande om att det var sportlovsstängt. Inget som någon hade informerat om oss, och inget vi själva hade en tanke på.

Men som tur var kunde våra hjältar på Främlingsvägen fixa vår förra lokal på nolltid, så efter en kort promenad genom de sydvästra närförorterna kunde vi sätta igång med mötet, bara en halvtimme sena.

Som vanligt började vi med en kort presentation av vad som händer framöver och våra utskott och arbetsgrupper. Vad som är på gång går att kika på här, och inom en snar framtid tänker vi presentera också våra utskott och arbetsgrupper lite mer utförligt här på hemsidan. Det går förstås bra att mejla stockholm@feministisktinitiativ.se om du vill veta mer eller komma in kontakt med något utskott eller en arbetsgrupp.

Sedan var det dags för dagens punkt retoriken. Monica pratade om argumentation – ethos, logos och pathos, topiker och fallasier – och vi provade våra argument i smågrupper. Både jättekul och nyttigt!

Den som är intresserad av kursmaterialet kan ladda ner det här: kurshäfte och fallasilista.