Politikträffar med FiRS: Feministisk bostadspolitik

Under hösten kommer vi ha tre medlemsträffar särskilt inriktade på att diskutera vår politik, varje träff med ett eget tema. Då går vi igenom våra politikdokument, både nationella och regionala, om just det området, läser inlägg i debatten kring frågan och diskuterar hur vi kan vidareutveckla politiken.

Politikträffarna riktar sig alla våra medlemmar som vill fördjupa sig i Fi:s och FiRS politik. Det spelar ingen roll hur insatt man är i politiken – ingen förkunskap krävs, bara intresse!

Torsdag 4 oktober
Feministisk bostadspolitik: hur ser den ut? En workshop

Vad innebär en feministisk bostadspolitik? Både nationellt och regionalt har vi en fastslagen politik för bostadsfrågorna, men hur motiverar vi våra ställningstaganden feministiskt?
Tillsammans analyserar vi politikdokument och akutella inlägg i bostadsfrågan.

Material:
Om du har tid och möjlighet (inget krav för att vara med) läs gärna i förväg, och skriv ut om du kan, de här utdragen ur kommundokumentet och ur nationella dokumentet.

Ett aktuellt bostadspolitiskt inlägg finns FiRS blogg Den rosa staden. Den motion av Ann-Margarethe Livh som inlägget nämner, och kommunstyrelsens svar på den, finns att läsa på Insyn Stockholm.

Ta gärna också en titt på Yimbys förslag på en ny stadsplan (webbtext, pdf)!

Tid: 18–20.30
Plats: Sputnik, Fallskärmsgatan 22, t-bana Skarpnäck. När du kommer ut från t-banan, gå över gatan och fortsätt över planen på andra sidan – håll till höger (karta)!
Tillgänglighet: God.

Följande tillfällen:
1 november: Mäns våld
6 december: Feministisk utbildningspolitik