Pressmeddelande: Feministiskt initiativ kritiserar Alliansens budget

Pressmeddelande 20 november 2013

Feministiskt initiativ kritiserar Alliansens budget

Alliansens budget, som idag tas upp på Stockholms kommunfullmäktige, är en budget som lägger ansvar på individen, och som saknar lösningar. Med ett fortsatt Alliansstyre kommer vi få se fortsatt bostadsbrist, miljöproblem och diskriminering. Fi Storstockholm vill ha ett annat Stockholm.

Sedan maj 2012 har Feministiskt initiativ Storstockholm bevakat Stockholms kommunfullmäktige från åhörarläktaren, något vi kommer fortsätta att göra fram till valet 2014.

I bloggen ”Den rosa staden” kommenterar vi Alliansens politik och det budgetförslag som lagts fram för Stockholm. Det Alliansen har presenterat är en budget utan helhetsperspektiv och utan lösningar. En budget som inte tar bostadsbrist, främlingsfientlighet, diskriminering och bilburen miljöförstöring på allvar. En budget som lägger allt ansvar på individen.

Vi i Fi Storstockholm vill skapa ett Stockholm där alla människor har möjlighet att utvecklas och ta del av staden på lika villkor. Vi vill skapa en stad där de offentliga rummen är öppna för alla och där tillgänglighet står i fokus. Vi ska verka för långsiktiga satsningar där vi alla, även politiker, tar ansvar för att göra Stockholm till en bättre stad. Vi ska under 2014 arbeta för att, om ett år, få lägga fram en budget för en inkluderande och öppen stad.

Mer information:
Här kan du läsa ett blogginlägg om FiSS syn på budgeten: Fi Storstockholm kritiserar budgeten – Alliansens brist på helhetsgrepp är allvarligt.

Detta pressmeddelande som pdf