Pressmeddelande: Fi Storstockholm får 6,1% i ny undersökning

När Stockholmarna får säga sitt hamnar Feministiskt Initiativ på 6,1 procent till kommunfullmäktige. Detta enligt en undersökning gjord av Lokaltidningen Mitt i.
– Det känns självklart fantastiskt, nu ska stadshuset bli rosa, säger Isabella Petterson, förstanamn till kommunfullmäktige.

Sedan maj 2014 har Fi Storstockholm pendlat mellan fem och sju procent bland väljarna. Med tolv dagar kvar till valet visar nu en färsk opinionsmätning från Lokaltidningen Mitt i att Fi Storstockholm får stöd av 6,1 procent av väljarna till Stockholms kommunfullmäktige.

– Detta går i linje med att Stockholm och Sverige vill ha och behöver en ny politisk dimension. Stockholmarna vill ha en förändring och Fi är en kraft att räkna med. Nu handlar det inte längre om Feministiskt initiativ kommer in i stadshuset, utan hur många mandat vi får, säger Isabella Pettersson.

Isabella Pettersson kommer att fokusera på mänskliga rättigheter när hon tagit plats i Stockholms stadshus.

– Vi ska se till att mänskliga rättigheter inte förblir en sidofråga, utan att det utgör grunden i allt politiskt arbete, säger förstanamnet Isabella Pettersson.

Malin Ericson, ordförande för Feministiskt initiativ Storstockholm, tror att siffrorna speglar Stockholmarnas längtan efter en mer feministisk politik, med satsningar på medborgarinflytande.

– Vi för en politik som folket i Stockholm vill ha, det ser vi resultatet av nu: inga vinster i välfärden, ökat medborgarinflytande, avgiftsfri kollektivtrafik samt satsningar på vård och omsorg. Alla ideella krafter inom Fi Storstockholm har arbetat hårt för att föra ut vår politik, säger Malin Ericson.