Samtal om kvinnoporträtt i film 17/11

Feministiskt initiativ Storstockholm och Tjejfilm bjuder in till ett samtal om kvinnoporträttering i film.

I samband med att Stockholms Filmfestival äger rum vill vi lyfta relevanta frågor angående porträtteringen av kvinnor på den svenska filmscenen.

Hur påverkas den svenska filmbranschen av rådande könsnormer? På vilket sätt påverkas kvinnoporträttet i film av det allmänna sexualiserandet av kvinnokroppen? Hur påverkas vi av filmer med objektifierande kvinnoroller i? Vad kan en göra för att skapa filmer där kvinnor har en sexualitet utan att det blir objektifierande?

När: Söndag 17/11 kl. 18
Var: Bistro Barbro, Hornstulls strand 13

Vår eminenta panel består av:

Andrea Edwards
Är skådespelare och har medverkat i ett flertal svenska filmer och tv-serier. Men främst är hon känd för sin medverkan i den uppmärksammade uppsättningen av SCUM-manifestet där hon har huvudrollen.

Ninja Thyberg
Går regilinjen på Stockholms Dramatiska Högskola och har nyligen vunnit pris i Cannes för sin kortfilm “Pleasure” som handlar om de levande människorna bakom porrens stereotyper.

Annika Persson
Författare, kultur och samhällsjournalist som i år gav ut den hyllade boken “Jag vill ju vara fri”, en biografi om Lena Nyman, en av de största skådespelerskorna i filmsveriges historia.

Moderator: Lisa Forslund från Tjejfilm

Tjejfilm
En feministisk filmförening som startades sommaren 2013 med ambitionen att förändra den mansdominerade filmbranschen och ifrågasätta normer och stereotypa föreställningar av kön.

Efter samtalet blir det häng i Bistro Barbros bar där samtalet kan fortgå!
Evenemanget är gratis och det behövs inte någon anmälan i förväg. Bara att dyka upp, ses där!