Upplev Pride med Fi

I år inleds Pridefestivalen i Stockholm den 27 juli och avslutas med Prideparaden den 1 augusti. Självklart finns Feministiskt initiativ på plats och upplever den tillsammans med er! Vi kommer att finnas på Pride House i Kulturhuset med flera viktiga och roliga programpunkter och med en storslagen del i Prideparaden tillsammans med Unga Feminister.

Pride House

Måndag 27 juli
◈ QUEERFEMINISTISK TALKSHOW
Tid: 14.00–14.45
Sveriges egen Oprah, Aleksa Lundberg, bjuder in till årets talkshow gästad av hbtq-ikoner och queer-superstjärnor. Med devisen det personliga är politiskt skapar vi en fest fylld med djupdykningar ner i våra queera hjärtans begär.

Deltar gör: Aleksa Lundberg, Gita Nabavi, Julia Ehrt, Yolanda Aurora Bohm och Ulrika Westerlund.

Talkshowen teckentolkas.

Tisdag 28 juli
◈ IS EUOROPE READY FOR A TRANS REVOLUTION?
Tid: 13.00–13.45
Recently, Europe has seen some steps forward for the rights of transgender persons and there has been increased visibility of transgender persons in the public debate. However, EU legislation does not provide an explicit prohibition against discrimination on the basis of gender identity and gender expression. What role can the feminist movement play in connecting the struggles for equality for all?

Participants: Aleksa Lundberg, Julia Ehrt, Ruth Baldacchino, Kristin Tran and Maria Sundin.

◈ QUEERFILMQUIZ
Tid: 15:00–15:45
Följ med på en resa genom queerfilmens guldkorn i quizform med exklusiva filmpriser. Med homoerotiken och könsvariationerna i filmen upptäckte vi oss själva, men kommer vi ihåg scenerna som förändrade våra liv? Quiz-fanatiker, filmälskare, historiker, nyfiken eller myssugen? Kom!

◈ UTSATTHET SOM NORMBRYTARE (Unga feminister)
Att bryta och utmana rådande normer kan vara svårt och innebära att bli utsatt. Det kan ske direkt genom trakasserier, diskriminering och hatbrott men även indirekt genom att ingå i ett samhälle baserat på normer. Hur kan en hantera utsatthet? Och vad kan omgivningen göra för att motverka utsatthet hos normbrytande personer?

◈ ATT UTMANA NORMER I KOMMUNAL VÄLFÄRDSPOLITIK
Tid: 17.00–17.45
Det är i kommunerna som den svenska välfärdspolitikens kärnfrågor avgörs såsom förskola, skola, äldreomsorg och socialtjänst. Hur går vi tillväga för att förändra diskriminerande strukturer inom den kommunala välfärdspolitiken? Vilka möjligheter och hinder möter vi på vägen?

Deltar gör: Anna-Maria Sörberg, Gita Nabavi, Alexandra Byröd och Tom Summanen.

Samtalet teckentolkas.

Onsdag 29 juli
◈ HUR BACKAR VI VARANDRAS KAMPER?
Tid: 12.00–12.45
Ett samtal om att stötta varandras kamper och sammanhang. Hur kommer det sig att som många vill delta på Pride, men så få organisationer/aktivister vill delta på en manifestation om LSS eller Samers rättigheter? Fi bjuder in till ett samtal om hur andra organisationer och aktivister tänker kring detta.

Deltar gör: Kristin Tran, Gita Nabavi, Johanna Marseille, Carmen Blanco Valer och Susanne Berg.

Samtalet teckentolkas.

◈ QUEER GLESBYGD
Tid: 13.00–13.45
Hur ser den queera organiseringen ut i glesbygden, på landsbygden och i mindre orter? Är det skillnad att vara queer i storstaden mot i mindre tätorter, landsbygd och glesbygd? Hur organiserar vi oss utifrån det? Välkommen till ett öppet samtalsforum där vi smider planer för queer glesbygdsaktivism och samtalar med de som har erfarenheterna, nämligen er besökare från hela landet!

PRIDEPARADEN

Mariatorget–Östermalm IP
Tid: 13.00–15.00

Gå med i Prideparaden med Feministiskt initiativ och Unga Feminister! Tåget leds av ett flak där DJ Lebb Zeppelin och dansgruppen JUCK huserar. Med i tåget går även Gita Nabavi, gruppledare för Feministiskt Initiativs i Stockholm stad. Mer information om tid och mötesplats kommer du att finna i eventet här.

HÄNG MED UNGA FEMINISTER!

Unga Feminister finns under veckan i Humlegården, med ett nytt tema varje dag. Kom förbi, häng, fika och snacka! Här hittar du även info om UF:s Frukostpicnic innan Prideparaden!