Inbjudan till medlemsutbildning

Har du frågor om F! Storstockholms organisation? Undrar du vad som har hänt i stadshuset efter valet? Har du koll på hur F! nationella ser ut eller känner du att du behöver en snabbkurs i normkritik och intersektionalitet? I så fall är du varmt välkommen till vår nya medlemsutbildning! På drygt två timmar går vi igenom en sammanfattning av hur vår lokala och vår nationella organisation är uppbyggd, vilka hjärtefrågor som våra representanter i Stockholm stad jobbar med samt får en översiktlig genomgång om normkritik och inkluderande tänkande av Armina Etminan. Dessutom presenteras vilka olika möjligheter att engagera sig i F! Storstockholm som finns.

Kursen riktar sig både till nya och gamla medlemmar samt till andra intresserade. Vi håller till i FiSS nya lokal på Kungsholmsgatan och fika kommer att serveras under kvällen. Välkommen!

Tid: 4 april eller 3 maj kl. 18.00-20.30
Plats: Kungsholmsgatan 8
Tillgänglighet: God
Anmälan: KLICKA HÄR

Hjälp Fi Studenter med ny styrelse och kårfullmäktige!

Fi Studenter på Stockholms Universitet kallar till årsmöte och söker kandidater till styrelsen och vallistan för kårfullmäktige! Det är första gången Fi Studenter SU ställer upp i kårvalet och vi tror att våra chanser är goda att få ett par mandat, men vi behöver minst 21 kårmedlemmar som vill stå på vallistan – och vi behöver din hjälp! Vi söker även kandidater till styrelsen som vill hjälpa oss att leda och marknadsföra Fi Studenters på SU. Det behövs ingen tidigare erfarenhet om studentföreningar eller styrelsearbete innan, vi vill ha dig som är en engagerad feminist!

Kallelse för mötet har skickats till alla medlemmar, vill du bli medlem? Maila oss på fistudenterstockholm@gmail.com. Nyfiken på oss? På mötet kommer det att finna möjlighet att bli medlem, men nykomna medlemmar kommer tyvärr inte ha rösträtt på årsmötet.

Vi ses den 23e februari kl. 16 i Kårsalen, längst ner i Studenthuset på Frescati Campus. Mer information hittar du i Facebookevenemanget här: https://www.facebook.com/events/1569816080008906/

Fi kommenterar Martin Valfridssons slutredovisning om utsatta EU-medborgare

Idag överlämnade den nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare, Martin Valfridsson, sin slutredovisning till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Uppdraget handlade om hur det svenska samhället ska hantera EU-medborgare, ofta romer, som kommer till Sverige på flykt undan fattigdom, diskriminering och antiziganism i sina hemländer.

I rapporten framkommer att Martin Valfridsson rekommenderar Sveriges kommuner att inte erbjuda barn till utsatta EU-medborgare skolgång. Kommunerna ska inte heller erbjuda legala boendealternativ och dessutom uppmanar Valfridsson allmänheten att inte skänka pengar för att på så sätt stävja tiggeri.

– Martin Valfridsson och Åsa Regnér säger att lagen ska gälla lika för alla. Men faktum kvarstår, vi har människor som riskerar att svälta och frysa ihjäl i Sverige för att de förvägras hjälp. Med Valfridssons slutsatser kan vi räkna med att kommer fortsätta vara så, säger Anna Rantala Bonnier (Fi), gruppledare socialnämnden.

Feministiskt initiativ meddelade förra veckan att partiet lämnar förhandlingarna om Stockholms stads långsiktiga program för utsatta EU-medborgare. Majoriteten kunde inte enas kring Feministiskt initiativs mest centrala krav på skolgång och alternativa boendeplatser. När det stod klart att majoriteten också skulle invänta nationella samordnaren och bjuda in oppositionen valde partiet därför att lämna förhandlingarna.

– Feministiskt initiativ har inget förtroende för Valfridsson. Han har tidigare valt att kritisera kommuner som tagit ansvar för att förbättra levnadsvillkoren för utsatta EU-medborgare. Nu framgår det med all önskvärd tydlighet varför vi inte delar Valfridssons lagtolkningar, när han bland annat hävdar att barn till utsatta EU-medborgare inte skulle ha några rättigheter i Sverige, fortsätter Anna Rantala Bonnier (Fi).

För mer information:
Zandra Bergman
Pressekreterare, Feministiskt initiativ
zandra.bergman@stockholm.se
+46 761 22 91 75