Feministiskt initiativ ställer upp i kommun- och landstingsval i Stockholms län

I nästa års val kommer Feministiskt initiativ att ställa upp i landstingsvalet och i kommunvalet i sex kommuner i Stockholms län. I Stockholm, Huddinge, Solna, Sundbyberg, Nacka och Värmdö siktar partiet på platser i kommunfullmäktige. Det beslutade partiet på ett möte på söndagen. Nu börjar arbetet med att ta fram politiska program och kandidater.

– Vi har stora förhoppningar om att komma in i både kommuner och landsting i samband med valet i september nästa år, säger Samuel Kvist, talesperson för Feministiskt initiativ region Stockholm.

Feministiskt initiativ fick i EU-valet i juni 4,5 procent av rösterna i Stockholms stad, 3,4 procent i Solna och 3,3 procent av rösterna i Stockholms län. År 2006 fick partiet 1,14 procent av rösterna i
kommunvalet i Stockholms stad. Då var Stockholms stad den enda kommun i Stockholms län där Feministiskt initiativ ställde upp. Nu siktar alltså partiet på betydligt fler kommuner.

– Vi välkomnar alla feminister som vill vara med i det spännande arbete vi har framför oss med att forumlera en feministisk politik på lokal och regional nivå. Vi har sett en stor tillströmning av
medlemmar efter framgången i EU-valet och jag tror att det kommer fortsätta in i nästa år, säger Cecilia Billskog, samordnare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad.

Feministiskt initiativ saknar partistöd och anställd personal, vilket gör att allt arbete sker på ideell basis.