Demonstration mot rasism 12 maj

Torsdagen den 12 maj kl. 17.30 äger en demonstration rum på Mynttorget, mot rasism och hatiska övergrepp mot afrikaner i Sverige med bakgrund av den rasistiska händelse som skedde vid Halland och Helsingkrona studentnation i Lund den 16 april 2011.

Arrangörerna skriver:

Det som skedde i Skåne var inte bara rasistiskt och visar stor ignorans till världshistoriens grymmaste brott mot mänskligheten men ger oss även en indikation på hur svarta människor uppfattas i dag. Vi uppmanar därför er och alla era medlemmar att ta ställning tillsammans med oss och begära att afrikaner i Sverige ska ha samma rätt och tillgång till dem grundläggande mänskliga rättigheterna som vita svenskar och ska inte diskrimineras och undermineras på grund av etnicitet och härkomst!

Vi tillägnar denna demonstration Jallow Momodou som trots mordhot och trakasserier vågade stå upp mot rasisterna i Skåne och till alla miljontals barn, kvinnor och män som dödades i transatlantiska slavhandeln. Vi hoppas att ni, så som den amerikanske medborgarrättskämpen Rev. Jesse L. Jackson, tar ställning mot rasismen och höjer era röster!

Var med ni också!

Se också arrangemangets Facebook-sida!