Dramalabbet: Den stora efterfesten

Feministiskt initiativ Region Stockholm inleder samarbete med Dramalabbet!

Feministiskt initiativ och Integrationsteatern (i samarbete med Dramalabbet) vill bjuda in dig till föreställningen Den stora efterfesten. Du får gå för mer än halva priset, 60 kr (ordinarie 120–180kr) hela spelperioden ut, boka till info@dramalabbet.com, uppge Fi! så får du rabatten i kassan.

Efter föreställningen den 23 februari (19.00) är du också varmt välkommen att stanna kvar på Dramalabbet för ett samtal mellan Fi, de bägge teatrarna och inte minst publiken:

Relationen mellan politiken och kulturen
Kan man kombinera dem, går det kanske att göra kulturen politisk och politiken kulturell? Eller är det så att faktiskt all kultur redan är politisk? Samtala med oss om teaterns möjlighet som ett inlägg i samhällsdebatten. Vi kanske under kvällen rent av kan inspirera varandra till nya spännande projekt inför nästa val?

Så kom och titta på Den stora efterfesten, bli bjuden på kaffe och stanna kvar på ett spännande och inspirerande samtal.

Välkomna!

DEN STORA EFTERFESTEN

Av prisbelönta och Dramaten-aktuella Johanna Emanuelsson

I köket står Mirjam och Gertrude framför ett berg av disk. På andra sidan väggen pågår det stora kalaset, med massor av inflytelserika gäster. Nu har det hela övergått i en galen efterfest. Samtalet mellan Mirjam och Gertrude återspeglar historier om maktlöshet, om kamp för ett anständigt liv, om drömmar, hemligheter, lycka – om livet självt. Sångerskan Judit förirrar sig plötsligt från festen och slår sig ner med diskarna. Efterfesten börjar mer och mer likna en krigszon. Läget är kritiskt. Det enda som är säkert är att likt alla fester som någonsin har ägt rum, så måste även den här ta slut och någon måste betala notan.

”Emanuelssons pjäs försvarar med patos kökspersonalen och flackar med blicken över världens orättvisor.” – DN

”Samtidigt får vi lära känna tre kvinnor, som alla på ett personligt sätt drabbas av den stora efterfesten. Sannamari Patjas som den karga Mirjam, Kudzai Chimbaira som den uttrycksfulla Gertrude och Ann-Charlotte Franzén som den neurotiska Judit presenterar den mänskliga sidan av de samhälleliga problemen. Något som de gör med humor och värme för sina rollpersoner.” – Kulturbloggen

Spelas torsdagar till lördagar 19.00 och söndagar 16.00 februari ut.

www.dramalabbet.com

http://www.youtube.com/watch?v=EyOCgohMjy8

Tid: Torsdag 23/2, kl. 19.00-21.00
Plats: Östgötagatan 2. T-bana: Slussen
Tillgänglighet: God