Engagera dig i Fi Nacka!

Nu behöver vi ta nya tag och diskutera hur vi utvecklar vår grupp in i framtiden. Vi träffas därför på Bistro Voltaire i Dieselverkstan vid biografen torsdagen den 5 mars kl. 18.30 – 20.30. Vi har massor att diskutera!

FIKA MED Fi TORSDAGAR JÄMN VECKA
Kom och fika med oss och träffa eventuella nya intresserade på torsdagar jämna veckor kl 18-19. Plats: Bistro Voltaire i Dieselverkstan vid biografen. Tillgänglighet god, ingen hörselslinga. Marie har dragit igång detta och ser gärna att fler är med och hjälper till.

KOMMUNFULLMÄKTIGE
Vi har börjat gå på kommunfullmäktige för att sätta oss in i lokalpolitiken. Det är dags för oss att börja fundera på hur vi ska organisera arbetet i kommunfullmäktige. Vilka vill vara med? Hur ska vi göra? Vad ska vi göra? Vi kanske ska bilda en liten skuggfullmäktigegrupp som har till uppgift att arbeta fram vår politik, skriva insändare och skapa opinion?

KONGRESS 13-15 FEBRUARI
Den 13-15 februari var det kongress i Örebro. Vi rapporterar om vad som hände.

BILDA FORMELL KOMMUNFÖRENING
När vi startade vår grupp pratade vi om att målet för oss är att komma in i kommunfullmäktige i nästa val. För att få ställa upp i fullmäktigevalet på en lista för Fi krävs att vi är en formell kommunförening i enlighet med Fi:s stadgar. Så vi har planer på att starta upp en sådan grupp redan nu – varför vänta?

LOKALFRÅGA
Vi behöver hitta lokaler där vi kan ha våra mötet. Gärna något som ligger bra till för alla kommundelar och som har hög tillgänglighet för funktionsvariationer. Helst ska den vara billig också eftersom vi inte har några pengar och måste betala allt ur egen ficka. Känner du till någon lokal som kan vara lämplig? Kanske en föreningslokal i din bostadsrättsförening? Någon idrottsförening eller religiös sammanslutning som har tillgång till lokaler? Hör av dig! Alla förslag är intressanta!

KOMMUNIKATION
Hur ska vi jobba med kommunikation och information externt och internt? Vi kanske har några medlemmar som är bra på detta?