Feministiskt initiativ i debatten

Ni kanske har märkt att det var stor aktivitet från Femininstiskt initiativs sida på debattsidorna den sista tiden? I onsdag kunde företrädare för Fi på SVT Debatt konstatera att ”Regeringens könspolitik gör kvinnor sjuka”:

Inte konstigt att inget skett på över 30 år angående kvinnors låga löner och höga sjukskrivningsantal, när regeringar och politiker (likt arbetsmarknadsministern) fortsätter att aktivt välja att fortsätta diskriminera halva befolkningen. Det vore intressant att få höra hur Hillevi Engström motiverar rätten att få fortsätta diskriminera. Den som inte agerar mot förtrycket är i allra högsta grad med och upprätthåller det. Problemet är identifierat och även de med orättvist höga löner och låga sjukskrivningstal måste även agera för förändringen, men tyvärr är det väldigt få som gör det. Därför dras vi med det gamla diskrimineringssamhället år efter år, decennium efter decennium.

Undertecknare var Linda Andersson, Jonathan Bucht, Carl Emanuelsson, Abbas Hamad, Johannes Höier Sörensen, Johan Palme och Märit Rönnols, alla från Fi Region Stockholm.

Också i onsdags efterlyste Sissela Nordling Blanco, Jonas Göthner och Gudrun Schyman nyhetsrapportering som återger vad som händer i kvinnorörelserna under senaste tidens resningar i Nordafrika och Mellanöstern.

I Ystads allehanda luftas åsikter om kommunfullmäktiges arbete i Simrishamn – senast var det Gudrun Schyman och Stina Gustafsson som häpnade över majoritetens nonchalans mot oppositionen, och tidigare har bland annat Carina Bredberg undrat om M-ledamöter alls förstår jämställdhetsarbetets problematik.

Och det är bara ett urval av senaste tidens Fi-inlägg i debatten. Om en vill ha lite koll på var vi är med och debatterar, kan vi rekommendera att följa @feministerna och @fi_sthlm på Twitter eller ”gilla” sidan Feministiskt initiativ på Facebook (det finns en grupp också, men de flesta tips om artiklar och annat intressant kommer från sidans statusuppdateringar).