Feministiskt initiativ stödjer kampanjen Nej till marknadshyra!

Idag 18 april hålls protester på över 150 platser i landet mot januaripartiernas plan att införa marknadshyra. För Fi är det en självklarhet att en trygg bostad är en mänsklig rättighet, och vi måste värna hyresrätten som boendeform. Marknadshyra skulle medföra kraftigt höjda hyror när bostadsbolaget ensidigt får sätta hyran, utan att förhandla.

Centerpartister från Stockholms län gick nyligen till angrepp mot ett förslag om att införa en fastighetsskatt, med argument om att det skulle göra det mycket dyrare att bo i länet. ”Hemmet är människors fasta punkt i livet”, menade de, och särskilt att öka bostadskostnaderna under en ekonomisk kris vore extra illa.

Samtidigt är just Centerpartiet drivande bakom att införa marknadshyra, och de som drabbas allra hårdast och riskerar att tvingas bort från sina hem är de som har minst pengar – pensionärer, ensamstående föräldrar, unga och arbetslösa. Kommer centern lyssna till sina egna argument och sätta stopp för marknadshyra, eller är det enbart husägarnas bostäder som betyder något för centern och inte hyresgästernas?

Fi region Stockholms nyvalda ordförande och vice ordförande skriver debatt tillsammans med våra båda partiledare samt Fi Stockholms ordförande och gruppledare.

Läs hela debattartikeln här: https://www.dagensarena.se/opinion/c-hycklar-om-marknadshyra/