Feministiskt initiativ Region Stockholm i solidaritet med det palestinska folket

Den gångna natten infördes äntligen vapenvila i Gaza, efter elva dygns krig. Mer än 240 palestinier har dödats varav över 60 barn, nära 2 000 har skadats och minst 91 000 har tvingats fly från sina hem. Många hundra bostadshus har bombats till småsmulor. I Israel har 12 människor dödats, varav två barn.

Feministiskt initiativ region Stockholm välkomnar vapenvilan, men den är inte tillräcklig för att uppnå en varaktig fred. För det krävs att Israels ockupation av palestinska områden och blockaden mot Gaza upphör, liksom Israels apartheid mot det palestinska folket.

De enligt folkrätten olagliga bosättningarna måste också avskaffas.

Feministiskt initiativ uppmanar Sverige och övriga länder att bryta alla militära avtal och samarbeten med Israel, samt handelsavtal om varor med ursprung i de ockuperade områdena. Vi uppmanar även svenska staten, regioner och kommuner att inte inleda några samarbeten med företag som är aktiva i bosättningarna eller på annat sätt bidrar till att upprätthålla dem, och att bryta sådana avtal om de redan finns, samt att omgående bidra med humanitärt bistånd till Gaza, där det råder stor brist på bland annat mediciner.