Fi behöver hjälp med utdelning av valsedlar

Kära Fi-medlemmar och Fi-sympatisörer i Stockholms län!

Den 1 september börjar förtidsröstningen och vi behöver samla alla krafter i demokratiarbetet för att få ut våra valsedlar. När de andra partierna får sina valsedlar utdelade behöver vi göra rubbet själva. Be nu din pappa, din arbetskollega och dina vänner att hjälpa till i fotarbetet, om så i det lilla.

Ta reda på var din vallokal för förtidsröstningen ligger och ta reda på var vallokalen den 19 september ligger genom att gå in på www.val.se eller www.fivalsedlar.se.

Arbetet innebär att lägga ut en liten bunt valsedlar på förvalslokaler och kontrollera att de ligger kvar eller om det behövs fyllas på. Under valdagen ska det distribueras till alla vallokaler och om man vill får man även stå och dela ut vid en vallokal. I Stockholms, Nackas, Huddinges och Värmdös kommun innebär det att distribuera tre olika valsedlar, i resten av länet gäller det två olika valsedlar, landsting och riksdag.

Det är viktigt att det finns valsedlar från oss i vallokalerna – det kan öka våra röster med ca 50 %. Och eftersom det är en demokratifråga att alla partier finns representerade som alternativ i vallokalerna kan du även ta hjälp av personer som kanske inte kommer rösta på oss.

Valsedlar kan hämtas på FiRS måndagsmöten i Aspudden, Främlingsvägen 12, varje måndag kl 18.00 fram till valet. Passar inte dessa datum kontakta stockholm@fivalsedlar.se. Senare kommer de även kunna hämtas vid vår valstuga på Sergels torg. Det kommer också finnas möjlighet att hämta valsedlar i Huddinge och Värmdö, mer info kommer.

Vill du hjälpa till anmäl dig på fivalsedlar.se eller mejla stockholm@fivalsedlar.se.

Tack för att du hjälper till med resan till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdagen. Nu drar valspurten igång med rejäla tag!

Fi-hälsningar från valsedelsgruppen Helena, Kajsa, Jonathan och Stephanie.

PS. Skicka gärna vidare mejlet till personer som du tror kan vara intresserade av att hjälpa till med valsedlar!