Fira fettisdagen med oss!

fettisdagen2014Nyss var det årsskifte och gatorna tapetserades med reklam om vad vi bör göra för att gå ner i vikt. Snart börjar badklädessäsongen och något säger oss att våra kroppar inte kommer duga då heller!

Vi är trötta på det smala och ensidiga ideal som alltid lyfts fram som det enda eftersträvansvärda. Sverige befolkas inte av photoshoppade slanka tjejer i tilltalande poser – svenska folket är en mångfald av kroppsformer, etniciteter, könsidentiteter, funktionaliteter och åldrar. Det är dags att det syns i media!

Nu matar vi inte våra kroppar med ouppnåeliga ideal – nu matar vi dem med semlor! På fettisdagen ses vi på Sergels torg för att hylla våra härliga kroppar, och använda dem till det de är till för, nämligen att ha kul. Det blir en manifestation/gatufest som sprider kraft och pepp, samtidigt som den sänder ett tydligt budskap: DET RÄCKER NU!

Tid: tisdag 4 mars, kl. 17.50
Plats: Sergels torg

Talarlistan späckas med inspirerande organisationer som redan nu leder vägen i motståndet:

♥ ALLT ÄR MÖJLIGT – Det mediekritiska nätverket som sedan 1992 agerat och debatterat mot den stereotypa skildringen av män och kvinnor i massmedia. Deras aktivism har resulterat i blogg, handbok och otaliga föreläsningar och nu senast, tillsammans med Sveriges Kvinnolobby, projektet Reklamera. Det blir ett brandtal om hur vi faktiskt kan påverka genom allt från arga lappar till statliga utredningar.
>http://www.alltarmojligt.se/

♥ FUNKISBYRÅN – Ett inslag i lokalnyheterna om någon som inte blivit beviljad personlig assistans. Ett inslag om att färdtjänsten krånglar. Den mediala bilden av funktionsnedsättningar är en bild av problem. Föreningen JAG fick nog av att aldrig se människor med funktionsnedsättning bara vara i media och reklam och startade därför Funkisbyrån, en modellagentur specialiserad på personer med funktionsnedsättning. Hör om deras kamp att lämna lokalnyheterna och inta medieindustrin!
http://www.funkisbyran.se/

♥ SEMMELFEST – Förutom utmanande kommun- och landstingspolitik bjuder Feministiskt initiativ Storstockholm såklart på semlor! Det finns förstås veganska semlor.

Dans, grädde och feministisk pepp.
Anslut dig till #fettisdagen2014 – det kommer att bli fett!

Pressmeddelande: Manifestation Fettisdagen 2014