Pressinbjudan: Fi utvecklar ny kulturpolitik med start i Tensta

Med sikte på valet 2018 samlas nu Feministiskt initiativ för att utveckla partiets kulturpolitik. Startskottet går söndag den 11:e oktober i Tensta konsthall där Gudrun Schyman, partiledare, och Sofia Lundin, Stockholms stads kulturnämnd, finns på plats. Visionstalar gör bland annat Jonas Franksson från STIL och Hatice Akalinci från Kvinnocenter Tensta-Hjulsta.

– Om vi vill ha ett jämställt och demokratiskt samhälle fritt från diskriminering måste vi ha ett fritt kulturliv. Kulturen hjälper oss att odla vår empati och fantasi och inte slutar tänka självständigt, säger, Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ.

– Det har varit ett stort intresse inför mötet i Tensta, vilket känns väldigt roligt! Vi vet att det finns många kulturarbetare som är engagerade i de frågor som Fi driver och att det finns en stark vilja att skapa en kulturpolitisk plattform som låter alla röster, uttryck och erfarenheter ta plats, säger, Sofia Lundin, gruppledare för Feministiskt initiativ kulturnämnden Stockholms stad.

STARTSKOTT FÖR NY KULTURPOLITIK
När: söndag den 11:e oktober kl. 14:00
Var: Tensta konsthall, Taxingegränd 10, Stockholm

Gudrun Schyman, partiledare, Camilla Backman, kulturutskottet Skuggriksdagsgrupp, & Anders Jacobson, koordinator kulturpolitisk arbetsgrupp, håller i mötet. Sofia Lundin, gruppledare Kulturnämnden, berättar om kultursatsningarna i Stockholms stad.

VISIONSTALARE

  • Alle Eriksson. förläggare Rabén & Sjögren och styrelsemedlem i TRYCK, deltar på distans
  • Jonas Franksson, skådespelare, politisk talesperson på STIL och projektledare för Medborgargolvsprojektet
  • Hatice Akalinci, Kvinnocenter Tensta-Hjulsta
  • Sara Parkman, folkmusiker, konstnär och radiojournalist
  • Vanja Hermele, genusvetare och författare, deltar via text på distans

För mer information:
Zandra Bergman
Pressekreterare