Pressmeddelande: Fi tar plats i Stockholms stadshus

ntwaegvgwkfylj725oa0

Efter en lång och dramatisk valvaka kan Feministiskt initiativ Storstockholm konstatera att stadshuset nu blir rosa med 4,6 procent av Stockholmarnas röster. Den utveckling som Fi Storstockholm har gjort det senaste året är unik i svensk politisk historia.

 Förstanamnet till kommunfullmäktige, Isabella Pettersson, är nöjd med Feministiskt initiativs insats och ser resultatet som en vinst. Fi får tillsammans med Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna majoritet i kommunvalet.

– Vi är glada för ett maktskifte i Stockholm, det är på tiden. Nu ska vi färga hela Stockholm rosa! Det är dags för en politik som utgår från mänskliga rättigheter och arbetar mot diskriminering och rasism, som fokuserar på mänskliga rättigheter och jämställdhet. Tillsammans kommer vi ha en stark rödgrönrosa majoritet, säger Isabella Pettersson, förstanamn till kommunval i Stockholm stad.

Fi Storstockholm har funnits en längre tid och den organisation som har byggts upp under mot- och medgångar har blivit en stark grund att växa sig stor på. Det ideella arbetet från aktivister och väljare som färgat Stockholm rosa har varit helt avgörande för denna valrörelse, konstaterar Malin Ericson.

–  Det är en obeskrivlig känsla att få ta del av det feministiska genombrottet. Detta hade inte varit möjligt om det inte hade varit för alla de som engagerat sig ideellt. Jag vill säga tack till alla våra aktivister och väljare, det är de som har gjort detta möjligt, säger Malin Ericson, ordförande för Feministiskt initiativ Storstockholm.

I framtiden kommer Fi Storstockholm fortsätta kampen mot rasism, för jämställdhet. Nu när Fi Storstockholm tar plats i stadshuset kommer Stockholm bli mer rosa än någonsin förr. Ett av de viktigaste uppdragen Feministiskt initiativ nu får är att inte låta Sverigedemokraterna få utrymme med sin rasistiska politik.