Vi söker förstärkning till Fi Stockholms valberedning

Fi Stockholms valberedning har gjort klart sitt arbete med kandidatlistor och ska snart lägga upp sitt förslag till styrelse och revisorer för 2018–2019. Men det finns en viktig funktion som de inte får föreslå folk till: nästa valberedning.

Det är vanligt att en ny valberedning väljs bland de medlemmar som kommer årsmötet. Det kan funka väldigt bra, men det är inte säkert att det går att få ihop en valberedning. Vi behöver också en valberedning som kan representera alla medlemmar – inte bara dem som kan komma på årsmötet.

Därför använder vi oss av en föranmälan för att kandidera – länken finns längst ned!

Det är styrelsen som tar emot anmälningarna, och alla som anmäler sitt intresse kommer att presenteras. Styrelsen gör alltså inget urval bland kandidaterna.

Det går förstås bra att nominera någon annan! Men du ska ha pratat med den innan och tagit reda på om den vill ställa upp.

Vad gör valberedningen?

Valberedningens uppgift är att hitta personer till de poster där vi behöver ledamöter eller representanter till

• Fi Stockholms styrelse
• andra förtroendeuppdrag inom Fi Stockholm
• tingsrätterna
• nämnder
• bolag, råd, med mera.

Hur går arbetet till?

När valberedningen ska ta fram ledamöter/representanter skickar de ut en nomineringsfråga till medlemmarna. De kan också be personer de tror skulle passa att kandidera. Sedan görs ett första urval bland dem som nominerat sig (eller blivit nominerade) för att se vilka som uppfyller kriterierna för posten. De som gör det kallas till intervju. Efter intervjuerna sammanställer valberedningen ett förslag som medlemmarna sedan får rösta på.

Valberedningen arbetar löpande under året, med regelbundna möten och med arbetstoppar när styrelse ska beredas och kandidatlistor ska sammanställas.

Hur ska valberedningen se ut?

Enligt stadgarna ska valberedningen bestå av 5–13 personer och ska ha en sammansättning som speglar Feministiskt initiativs tankar om intersektionalitet, antirasism och normkritik. Vi tror också att det är viktigt att ledamöterna känner till hur Fi Stockholm fungerar och vet vad som händer i organisationen.

Valberedningen väljs på ett år.

Vem kan kandidera till valberedningen?

Du ska vara medlem i Fi och bo i Stockholm stad, och du får gärna vara aktiv i andra delar av Feministiskt initiativ.

Du kan kombinera det här uppdraget med vissa andra förtroendeuppdrag i Fi, som nämndemannauppdrag, plats i nämnder, i bolag och råd, med mera – du är då inte med och bereder sådana uppdrag.

Du kan inte kombinera det med att sitta i Fi Stockholms styrelse eller kandidera till/ha en plats fullmäktige, eftersom beredningen av de uppdragen är en sådan stor del av valberedningens uppgift.

Några frågor?

Har du några frågor, mejla dem till styrelsen!

Anmäl intresse här!

Skicka in din intresseanmälan senast 3 mars så kommer den vara med i informationsmaterialet vid årsmötet. Men det går också att kandidera direkt på årsmötet.

Här är länken till formuläret till intresseanmälan!