Fi på Pride 2017

Feministiskt initiativ är som vanligt med på Stockholm Pride med flera programpunkter och vår egen sektion i paraden!

Communityts förhållande till högerextrema
När: 31 juli kl. 13–14
Var: Hörsalen, Kulturhuset

Med anledning av föregående års händelser där queerpersoner avvisades från en plats som utges vara upprättad för att diskutera deras rättigheter vill vi i Feministiskt initiativ belysa frågan på årets Pride House. Vem har rätt till det demokratiska rummet och hur ser vi till att personer kan känna sig trygga både på och utanför Pride.

Moderator är Anna-Maria Sörberg som författare till boken ”Homonationalism”.

Se Facebook-evenemanget

Från ord till politisk handling
När: 31 juli kl. 15–16
Var: Galleri Underlandet, Kulturhuset

Vad har kommunen gjort för att förbättra HBTQIA+ personers livsvillkor i Stockholms stad? Vilka framtida utmaningar ser vi? Möt politiker och representanter för olika verksamheter: Sissela Nordling Blanco (Fi), Stockholms stads ansvariga för mänskliga rättigheter; Susanne Berglund, Järva ungdomsmottagning; Fredrik Roste, Globala gymnasiet; Djuna Jangmyr, stadsdelspolitiker (Fi).

Se Facebook-evenemanget

Rasifierade-HBTQIA+ i samhället och communityt
När: 1 augusti kl. 16.00–16.45
Var: Kulturhuset

En separatistisk workshop om att tillhöra två minoriteter. Om fördomar och förutfattade meningar. Om att tillhöra två grupper som hela tiden sätts emot varandra. Om utanförskap och mellanförskap. Vad kan samhället och communityt göra för att förbättra situationen för rasifierade-hbtqia+ personer? Vad kan politiken göra?

Se Facebook-evenemanget

Funkis-HBTQIA+ i samhället och communityt
När: 2 augusti kl. 16.00–16.45
Var: Kulturhuset

En workshop med fokus på behov, brister och tillgänglighet. En intersektionell workshop om att tillhöra två minoriteter. Om utanförskap och mellanförskap. Vad kan samhället och communityt göra för att förbättra situationen för funkis-HBTQIA+ personer?
Vad kan politiken göra?

Se Facebook-evenemanget

Pride-paraden med Feministiskt initiativ
Feministiskt initiativ står upp för allas mänskliga rättigheter. Vi arbetar för att synliggöra de svårigheter som hbtqia+ personer ställs inför i samhället och förnyar politiken för ett jämlikt samhälle fritt från diskriminering. Feministiskt initiativ kommer aldrig acceptera att människor hotas till tystnad eller utsätts för våld på grund av vilka de är eller var de kommer ifrån.

Gå med Feministiskt initiativ i Prideparaden för allas mänskliga rättigheter! Vi har dansen, musiken och självklart POLITIKEN.

Den 5 augusti avgår årets Prideparad från Kungsholmstorg kl. 13:00 och avslutas på Östermalms IP cirka 2 timmar senare. Alla som vill gå med Fi i vår sektion samlas ca 12.00 och spanar efter våra rosa ballonger. Mer information om plats i tåget och var mer exakt vi samlas upp lägger vi upp i Facebookevenemanget!

Tåget kommer att bestå av ett ekipage i fronten och en efterföljande dans och gå-del. På ekipaget huserar Trio Med Vulva som spelar musik och dansar med oss! Med oss har vi också Sissela Nordling Blanco, ordförande för Stockholms stads råd för mänskliga rättigheter och hbtq-politisk talesperson. Ta gärna på dig dina mest rosa och/eller regnbågsfärgade kläder och såpbubblor i massor.♥

Teckentolkning finns.

ÅRETS PARADVÄG: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera.