God fortsättning Fi-are!

Tack för detta fantastiska år i Fi Region Stockholm. Under 2012 har vi ökat i både medlemsantal och i antal aktiva, och vi har haft massor av fantastiska aktiviteter i Stockholm! Styrelsen och jag vill rikta ett stort tack till dig som gjort det hela möjligt.

Under hösten hyrde vi in oss på Sputnik, en möteslokal i Skarpnäck där vi haft våra möten och våra öppna politikträffar. Lokalen är helt funktionstillgänglig och barnvänlig, och att äntligen ha en lokal där vi kan stanna och bo in oss har varit väldigt bra för vår verksamhet och vi kommer att fortsätta samarbetet med Sputnik under 2013.

Såhär mitt i vintern är det lätt att glömma bort att det även har varit en vår och en sommar. Sedan årsmötet i februari har vi i region Stockholm deltagit på flera manifestationer och demonstrationer, exempelvis 8 mars-demonstrationen, Tillgänglighetsmarschen, Prideparaden, Rätt att bo och Free Pussy Riot. Under Feministiskt Forum på ABF hade vi tre seminarier, bland annat om den tillgängliga staden, och under Pride hade vi flera seminarier och vi fanns på plats varje dag utanför Pride Park. Och jag kan inte låta bli att nämna den fantastiska och populära föreläsningsserie som vi haft på ABF under hösten! Detta är verksamhet vi kommer att fortsätta med under nästa år.

När vi nu går in i 2013 är det dags att börja tänka på valrörelsen. Ju tidigare vi sätter igång desto bättre kommer det att bli. Förutom att vi ska kämpa för att Feministiskt initiativ kommer in i riksdagen, så kommer vi i Stockholm även att fokusera på ett annat viktigt val: kommun- och landstingsfullmäktige! Under hösten har vi haft ett antal politikträffar då vi diskuterat vår Stockholmspolitik för att verkligen spetsa in oss inför den lokala valrörelsen. Frågor som är viktiga i Stockholm är bland annat bostadsbristen, stöd till kvinnojourerna, kollektivtrafiken och barnomsorgen. Feministiskt initiativ i region Stockholm kommer att driva en valrörelse på aktuella och viktiga frågor för alla de som bor i huvudstaden. Vill du vara med?

En mycket viktig del av vårt arbete och vår förberedelse inför valet har varit att skugga kommunfullmäktige, följa med i det politiska arbetet i Stockholm och skriva debattartiklar och insändare. Genom detta har vi fått god inblick i vilken typ av politik som förs och vad som saknas. Våra aktiva medlemmar i politikutskottet sitter med som åhörare på alla kommunfullmäktigemöten i Stadshuset och deltar i debatten på twitter och bloggar. Vill du vara med i detta spännande arbete kan du läsa mer här.

Den 16 februari 2013 är det dags för årsmöte igen. På årsmötet väljer vi en ny styrelse och hanterar motioner som har kommit in på våra stadgar. Du kommer att få en kallelse och mer info om detta i början på januari.

Vill du kandidera till styrelsen så kan du läsa mer här. Att sitta i styrelsen är både roligt och utvecklande, och det är ett bra sätt att lära sig mer om Fi.

Under våren kommer vi att fortsätta ha politikträffar då vi går igenom vår politik och jämför vår politik med de andra partiernas. Vi kommer också att ha föreläsningar på ABF, vara med på 8 mars, Feministiskt forum och allt annat som kommer i vår väg, och vill du bli aktiv så är det bara att hoppa på! Här kan du läsa mer om vem du kontaktar och vilka olika utskott du kan vara med i.

Jag hoppas att vi ses 2013!

Varma feministiska hälsningar
Frida Fleischer, ordförande Feministiskt initiativ Region Stockholm.

Ps: Glöm inte att förnya ditt medlemskap! Vi skickar tyvärr inte ut inbetalningskort automatiskt utan du måste själv komma ihåg detta. Gå in på våra medlemssidor.