Medlemsmöte för F! Storstockholm

14100300_1270753999603410_3572476653909437583_n

Den 25 september kan du ta chansen till spännande möten och nya samarbeten. Kom och få inspiration, var med och påverka och F!ka med andra antirasister och feminister! Detta möte är även öppet för dig som inte är medlem.

Med temat ”Exkludering i politiken – Hur utsatta grupper hålls utanför politikens rum” vill F! StorStockholm kalla till en dag av intressanta diskussioner, panelsamtal och framträdanden. Är F! en del av exkluderingen i politikens rum? Hur kan vi i så fall motverka detta?

• Framträdande av poeten och artisten Daniel Boyacioglu

• Tal av dansaren och aktivisten Imenella Araweelo Bashir

• Panelsamtal med fotografen och queer/transaktivisten Freja Lindberg, poeten Daniel Boyaciuglo och politikern Rojan Karakaya (F!)

• Tal av —–

• Moderator och värd för kvällen är Lisa Palm (F!)

• Val av viktiga poster och positioner

Håll dig uppdaterad på eventsidan.

SÖK POSITIONER

Dagen kommer även innehålla val av viktiga positioner inom partiet. Är du intresserad av att söka? Vi letar efter blivande eller etablerade samhällsförändrare som vill se ett mer antirasistisk och feministiskt Stockholm. Ta chansen! Läs mer här.

MEDVERKANDE

Lisa Palm – (Moderator/Värd) Politiker för Feministiskt initiativ i Stockholms stad. Ledamot i kommunfullmäktige och gruppledare i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.

—– – —– är en av de många personer i vårt samhälle som ännu inte engagerat sig politiskt men som har siktet inställt på maktens korridorer i riksdagen.

Daniel Boyacioglu – Poet och artist med många talanger! Har tidigare skrivit fem diktsamlingar, turnerat med Riksteatern, spelat i I väntan på Godot på Dramaten, skrivit librettot till operan Triumf och tragedi för Kungliga Operan, gjort radioteateruppsättningar och tre musikalbum. Sedan 2013 arbetar han också som brandman.

Freja Lindberg – Fotograf och queer/transaktivist med tusen och åter tusentals beundrare landet runt. Inte nog med att hen är populär fotograf, hen är även en modig och viktig person i samtalet kring queer och transpersoners vardag och utsatthet.

Rojan Karakaya – F!-politiker i arbetsmarknadsnämnden med mångårig erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter. Rojan har även ett aktivt engagemang i föreningen för hemlösa EU-migranter (HEM) som dagligen utför ett enormt viktigt arbete.

Imenella Araweelo Bashir – Dansare och aktivist som med den feministiska dansgruppen UNRULYswe har varit delaktig i att föra in antirasistisk feminism i dansvärlden. Som styrelseledamot i Afrosvenskarnas Riksförbund är Imenella även mycket aktiv inom frågor som rör svarta svenskars rättigheter. Bland annat har hon nyligen infört Black History Month på sin folkhögskola i Rissne.

DAGORDNING

15.00-15.30 Registrering och drop in.

15.30-15.45 Mötet öppnas. —– inviger med ett tal. Lisa Palm presenterar dagens punkter.

15.45-16.00 Val av mötesordförande, mötessekreterare, justerare och rösträknare.

16.00-17.00 Val till Nämndeman Solna tingsrätt, Ersättarplats i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd, Ersättarplats i Älvsjö stadsdelsnämnd, Ersättarplats i utbildningsnämnden, Insynsplats i idrottsnämnden.

17.00-17.15 Paus. F! bjuder på fika.

17.15-17.45 Panelsamtal om exkludering i politiken och hur F! kan vara en ledande rörelse i kampen för att organisera viktiga krafter i samhället.

17.45-18.00 Imenella Araweelo Bashir berättar om sitt politiska engagemang och om resan från Vänsterpartist till F!are.

18.00-18.25 Daniel Boyacioglu framträder.

18.25-18.30 Mötet avslutas.

VALBEREDNINGENS NOMINERINGAR
Här hittar du valberedningens nomineringar. Sidan är lösenordsskyddad och lösenordet finns att hitta på eventsidan eller genom att fråga på eventsidan.

HITTA TILL ÅRSTA FOLKETS HUS
Hjälmarsvägen 26, 12052 ÅRSTA. Allmänna kommunikationer: Tunnelbanans gröna linjer passerar Gullmarsplan och därifrån tar man buss 160, 168 eller 164 till Årsta Torg. Tvärbanan tar man till Valla Torg, antingen från Gullmarsplan, Alvik eller Liljeholmen. Från Årstabergs pendeltågsstation kan en ta tvärbanan till Valla torg, eller buss 160 till Årsta Torg.

Med bil: Parkering finns alldeles utanför Folkets Hus.

TILLGÄNGLIGHET
Lokalen är tillgänglig för dig som använder rullstol eller dylikt. Det finns hörselslinga. Av tillgänglighetsskäl tänk på att inte använda parfym eller andra starka dofter p.g.a. allergi. Behöver du teckenspråkstolk, barnvakt eller något annat till mötet, meddela oss det senast den 6 september så löser vi det.

BLI MEDLEM
Du behöver inte vara medlem för att komma på detta möte men det är roligt om du vill bli! Läs mer här.

KONTAKT, FRÅGOR & FUNDERINGAR
Mejla stockholm@feministisktinitiativ.se eller ring F!SS medlemstelefon 0736-52 18 36.