Tips: Releasefest för Interfems Makthandbok 26 augusti

På fredag är det releasefest för Interfems Makthandbok, som nu ges ut i en andra upplaga. Feministiskt initiativs talesperson Sissela Nordling Blanco är en av redaktörerna. Makthandboken riktar sig till unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet.

Tid: 26 augusti kl. 18–22
Plats: Copacabana, Hornstulls strand 3 (karta)
Tillgänglighet: Ramp finns

Boken ges ut av Interfem där Nordling Blanco själv är aktiv. Interfem är en tankesmedja och resurscenter som arbetar för ett samhälle fritt från diskriminering där kvinnor med utländsk bakgrund blir en erkänd resurs och får större ekonomisk och politisk betydelse på arbetsmarknaden och i samhället. Övriga redaktörer för boken är genusvetaren Kristin Tran, styrelseledamot i Interfem och Berolin Deniz, ordförande för Interfem.

– Boken vänder sig till alla som är trötta på att bli nedtystade, exkluderade eller utslitna på grund av att ha drivit antirasism i organisationer där det inte varit en självklar del av agendan. Alla pengar vi får in på boken används till att göra fler böcker och annan antirasistisk feministisk verksamhet, säger Sissela Nordling Blanco.

På releasefesten kommer redaktionen och några av bokens medverkande aktivister samtala med Bangs chefredaktör Trifa Shakely.

Läs mer om boken och hur du kan beställa den på: http://www.interfem.se/makthandbok.aspx